Sposób przygotowania:
Naleśniki z boczkiem i nadzieniem warzyw
Jajka roztrzepać z 1/4 litra wody. 20 dag mąki i sól wsypać do wody i jajek, dokładnie wyrobić i odstawić na 30 minut. Jarzyny oczyścić i umyć. Pieczarki podzielić na ćwiartki, por pokroić w plasterki, pomidory w kostkę. Boczek pokroić w kostkę i przyrumienić na patelni, wyjąć skwarki. Jarzyny poddusić w tłuszczu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 1 łyżkę oleju rozgrzać na patelni. Wlać 1/4 ciasta, posypać odrobiną skwarek i usmażyć naleśnik z obu stron na złoty kolor. Odstawić w ciepłe miejsce. Z pozostałego ciasta usmażyć resztę naleśników. jarzyny jeszcze raz podgrzać. naleśniki wypełnić jarzynami na półmisku. Podawać ozdobione natką pietruszki.