Sposób przygotowania:
Naleśniki z budyniem
Robimy ciasto. Do miski wlewamy mleko, dodajemy jaka, sól i cukier i mieszamy, dodajemy make i całość łaczymy w całość na gładką masę, z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki. Przygotowujemy nadzienie, Budyń gotujemy, powinien być gęsty, do gotującego budyniu dodajemy ok 2-3 łyzki cukru, nawet jak jest z cukrem. Ugotowany budyń odstawiamy do ostygnięcia, po ostudzeniu budyń mieszamy z twarożkiem z waderka ok pół wiaderka, i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Jeżeli przygotowujemy z bananem to banana kroimy w kosteczke i mieszamy z budyniem wymieszanym z twarozkiem, a jeżeli z owocami kandyzowanymi to nakładamy na naleśniki owoce a nastepnie budyń z twarożkiem. Przygotowaną masą smarujemy naleśniki i zawijamy jak na krokiety, mozna jeść zimne, ale najlepsze są odsmażane na maśle. Smacznego :)