Sposób przygotowania:
Naleśniki z cukiniowym 'dżemem'
cukinię myjemy, wydrążamy z niej środek i odmierzamy 250 gram, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy razem z sokiem jabłkowym. Mus nastawiamy na gaz i gotujemy 2-3 minuty, po czym wsypujemy galaretkę imieszamy do jej rozpuszczenia - chłodzimy.
Mąkę przesiewamy do garnka, dodajemy cukier waniliowy i wbijamy jajko, następnie stopniowo dodajemy mleko i cały czas miksujemy, kolejno wlewamy wodę (sprawdzamy czy ciasto jest odpowiednio gęste). Na pateloni rozgrzewamy łyżkę oleju po czym w całości zlewamy ją do naleśnikowego ciasta i go mieszamy. Smażymy bardzo cienkie naleśniki. Ostudzone naleśniki smarujemy stężałą galaretką z cukini, zwijamy je w rulon i dekorujemy bitą smietaną.
Mąkę przesiewamy do garnka, dodajemy cukier waniliowy i wbijamy jajko, następnie stopniowo dodajemy mleko i cały czas miksujemy, kolejno wlewamy wodę (sprawdzamy czy ciasto jest odpowiednio gęste). Na pateloni rozgrzewamy łyżkę oleju po czym w całości zlewamy ją do naleśnikowego ciasta i go mieszamy. Smażymy bardzo cienkie naleśniki. Ostudzone naleśniki smarujemy stężałą galaretką z cukini, zwijamy je w rulon i dekorujemy bitą smietaną.