Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Naleśniki z dyniowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealne danie jesienne na lunch lub podwieczorek. Jesienne smaki na talerzu. Szybko się robi i pysznie smakuje

Naleśniki z dyniowym farszem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśniki z dyniowym farszem

 

  • Pół dyni
  • 1 opakowanie sera białego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
  • 6 usmażonych naleśników

Sposób przygotowania:

Naleśniki z dyniowym farszem
Dynie obieramy. Następnie wybieramy ziarna oraz miąższ. Obieramy ją ze skóry, kroimy w kostkę. Kładziemy dynię do naczynia do gotowania na parze lub w parowarze. Gotujemy ją na parze 20-30 minut. Odstawić do ostudzenia. Dodać sok pomarańczowy, miód oraz opakowanie sera białego. Całość mieszamy (ja blendowałam) na jednolitą masę. Smarujemy nią naleśniki. Smacznego
Naleśniki z dyniowym farszem
Dynie obieramy kroimy w kostkę i gotujemy na parze
Naleśniki z dyniowym farszem
Dodać możemy sok pomarańczowy lub zblendowaną pomarańczę
Naleśniki z dyniowym farszem
Zamiast cukru warto dodać miód lub syrop klonowy