Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem karmelowo-gruszkowym
Gruszki obrać usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.W rondlu o grubym dnie podgrzewać cukier,aż zbrązowieje,nie mieszać tylko zataczać rondlem koła.Karmel zestawić z ognia,dolać 1/2szkl.wody i sok z cytryny,wrzucić gruszki i gotować,aż będą miękkie.Proszek budyniowy wymieszać z 2-3 łyżkami zimnej wody i mieszają wlewać go karmelu,mieszając wlać do karmelu i gotować aż masa będzie gęsta.
Ciasto;mleko zmiksować z jajkami,mąką i szczypta soli.Masa musi mieć konsystencję gęstej śmietany,więc jeśli trzeba to dolać trochę wody.Ciasto odstawić na ok.30min.Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć naleśniki z obu stron na rumiano,Orzechy posiekać,uprażyć na suchej patelni.Placki naleśnikowe napełnić farszem,zwinąć w ruloniki,posypać cynamonem i posiekanymi orzechami.
Ciasto;mleko zmiksować z jajkami,mąką i szczypta soli.Masa musi mieć konsystencję gęstej śmietany,więc jeśli trzeba to dolać trochę wody.Ciasto odstawić na ok.30min.Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć naleśniki z obu stron na rumiano,Orzechy posiekać,uprażyć na suchej patelni.Placki naleśnikowe napełnić farszem,zwinąć w ruloniki,posypać cynamonem i posiekanymi orzechami.