Sposób przygotowania:
Naleśniki z jabłkami i rodzynkami
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wykładamy je na suchą patelnię, wsypujemy cukier i smażymy do momentu, aż puszczą wodę. Dokładamy rodzynki i smażymy wszystko jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy.
Przygotowujemy ciasto: wszystkie składniki wrzucamy/wlewamy do miski i ubijamy mikserem na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Smażymy naleśniki, skrapiając co 3-ci naleśnik patelnię olejem.
Na każdy naleśnik kładziemy po łyżce farszu, rozsmarowujemy go na połowie naleśnika i zwijamy w rulonik.
Smacznego!
Przygotowujemy ciasto: wszystkie składniki wrzucamy/wlewamy do miski i ubijamy mikserem na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Smażymy naleśniki, skrapiając co 3-ci naleśnik patelnię olejem.
Na każdy naleśnik kładziemy po łyżce farszu, rozsmarowujemy go na połowie naleśnika i zwijamy w rulonik.
Smacznego!
Sarenka
kinga
majgrz11maja
TAKIE PYSZNOŚCI ZJADAM Z BARDZO TŁUSTĄ ŚMIETANĄ
A.B.
Natala1210
Alita
IwonaF
msewka
Wiemy to Iwonko.Wszyscy mamy podobnie w naszych przepisach.A naleśniczki,palce lizać.