Sposób przygotowania:
Naleśniki z jabłkami inaczej
Do głębokiej miski wsypać mąkę i sól, dodać jajka, mąkę, mleko i wodę. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i odłożyć do lodówki na 30 minut. Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na krążki o grubości ok 0,5 cm. Na patelni rozgrzać olej i wlać porcję ciasta. Naleśnik smażyć do momentu, gdy brzegi lekko się zarumienią. Na podsmażonym naleśniku ułożyć 5 krążków jabłka i smażyć jeszcze ok 1 minuty. Odwrócić naleśnik z jabłkami i smażyć jeszcze ok 2 minuty. Pozostałe 2 naleśniki przygotować w ten sam sposób. Posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem i migdałami.