Sposób przygotowania:
Naleśniki z kapuścianym farszemETAP 1:
Usmażyć najzwyklejsze naleśniki ze swojego ulubionego przepisu ( potrzebujemy około 10 sztuk)
ETAP 2:
Kiszoną kapustę ugotować do miękkości osobno obgotować namoczone wcześniej grzyby i wszystko dokładnie odcedzić i odcisnąć z nadmiaru wody. Kapustę i grzyby drobno posiekać ja robię to przy pomocy robota.
ETAP 3:
kiełbasę obrać ze skórki i też przy pomocy robota posiekać tak jak kapustę i grzyby.
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na margarynie, następnie dodać ją razem z kiełbasą do kapusty, dołożyć czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy sól i pieprz do smaku oraz szczyptę suszonego tymianku, dokładnie wymieszać.
ETAP 4:
Naleśniki smarować cienka warstwą przygotowanego farszu i ciasno zwinąć.
ETAP 5:
Na patelni rozgrzać niewielka ilość oleju i podsmażyć na złoty kolor z obu stron ( naleśniki mają być dobrze rumiane i chrupiące bo wtedy sa najlepsze) podawać gorące prosto z patelni.
Magdalena88
iziona