Sposób przygotowania:
Krokiety z szynką 3
Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy kapustę, mieszamy z cebulą, zalewamy wodą i dusimy. Grzyby umyć, sparzamy gorącą wodą, drobno kroimy, dodajemy do kapusty. Mieszamy i dusimy do miękkości kapusty. Oprószamy solą. studzimy. Dodajemy ok dwóch łyżki tartej bułki i jajko. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Naleśniki upiec według wypróbowanego przepisu, albo z przepisu jedna szklanka wody, 1/2 szklanki mleka, jedno jajko, mąka, sól, pieprz. Na każdy usmażony naleśnik kładziemy plaster szynki i farsz kapuściany. Zwijamy krokiety. Jajka roztrzepujemy z łyżką wody, panierujemy krokiety w jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.