Sposób przygotowania:
Naleśniki z sosem
Przygotować farsz:
Kapustę odcisnąć, zalać wodą, odstawić do gotowania. Grzyby opłukać, zalać niewielką ilością wody, postawić do gotowania. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę, obsmażyć. Przełożyć na patelnię obgotowaną kapustę, zalać wodą z moczenia grzybków i pokrojone grzybki. Posolić i dusić do miękkości.
Przygotować sos.
Na patelni rozgrzać olej, dodać rozdrobnione mięso i lekko przesmażyć. Dodać pokrojoną cebulę, obrane i pokrojone pieczarki. Wszystko rasem przesmażyć. Podlać wodą albo bulionem, dodać ziele angielskie, posolić. Dodać koncentrat pomidorowy. Wszystko razem zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotować naleśniki.
Z mąki, jajek, wody i mleka przygotować ciasto naleśnikowe. Smażyć naleśniki na natłuszczonej patelni. Na ugotowane naleśniki nakładać przygotowany kapuściany farsz. Polać mięsno pieczarkowym sosem.
Kapustę odcisnąć, zalać wodą, odstawić do gotowania. Grzyby opłukać, zalać niewielką ilością wody, postawić do gotowania. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę, obsmażyć. Przełożyć na patelnię obgotowaną kapustę, zalać wodą z moczenia grzybków i pokrojone grzybki. Posolić i dusić do miękkości.
Przygotować sos.
Na patelni rozgrzać olej, dodać rozdrobnione mięso i lekko przesmażyć. Dodać pokrojoną cebulę, obrane i pokrojone pieczarki. Wszystko rasem przesmażyć. Podlać wodą albo bulionem, dodać ziele angielskie, posolić. Dodać koncentrat pomidorowy. Wszystko razem zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotować naleśniki.
Z mąki, jajek, wody i mleka przygotować ciasto naleśnikowe. Smażyć naleśniki na natłuszczonej patelni. Na ugotowane naleśniki nakładać przygotowany kapuściany farsz. Polać mięsno pieczarkowym sosem.