Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem kapuścianym
Do miski wlać mleko,wodę oraz wsypać szczyptę soli oraz mąkę. Następnie wbić jajko. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę i usmażyć naleśniki na patelni.
Farsz
Kapustę opłukać,poszatkować i podgotować. Przyprawić do smaku. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, podsmażyć. Śliwki pokroić w paseczki i dodać do kapusty wraz z cebulą. Wymieszać i podsmażyć na patelni.
Na płat naleśnika ułożyć farsz i złożyć. Złożone naleśniki ponownie podsmażyć. Podawać ciepłe.
Farsz
Kapustę opłukać,poszatkować i podgotować. Przyprawić do smaku. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, podsmażyć. Śliwki pokroić w paseczki i dodać do kapusty wraz z cebulą. Wymieszać i podsmażyć na patelni.
Na płat naleśnika ułożyć farsz i złożyć. Złożone naleśniki ponownie podsmażyć. Podawać ciepłe.