Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Naleśniki z kiełbaską na serku topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybki i smaczny obiad - naleśniki podane z kiełbaską na serku topionym

Naleśniki z kiełbaską na serku topionym

Składniki:

Naleśniki z kiełbaską na serku topionym

 

  • Ciasto naleśnikowe
  • 250 g mąki
  • 1 jajko
  • 250 ml mleka
  • 50 ml wody mineralnej gazowanej
  • 1/2 łyżeczki oleju
  • szczypta soli
  • olej do smażenia (na patelni teflonowej można smażyć bez tłuszczu)

 

  • farsz
  • 1 cebula
  • 2 laska kiełbasy podwawelskiej

 

  • 2 serki topione (smak wg uznania)

Sposób przygotowania:

Naleśniki z kiełbaską na serku topionym
Naleśniki: Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko wlewamy mleko, wodę gazowaną i olej - wszystko dokładniej miksujemy, kiedy powstanie jednolite ciasto smażymy naleśniki na dobrze nagrzanej patelni - jeżeli będzie to teflonowa możemy smażyć bez tłuszczu. Farsz: kiełbaskę kroimy w kosteczkę, cebulkę drobno siekamy, na nagrzanej patelni podsmażamy cebulkę z kiełbaską, ściągamy z ognia i czekamy aż ostygnie. Upieczony naleśnik smarujemy serkiem topionym nakładamy farsz z kiełbaski i cebulki, zawijamy, podajemy na ciepło bądź zapiekamy w piekarniku posypując startym serem