Sposób przygotowania:
Mini naleśniki z kaszą i łososiem
Przygotowujemy marynatę. Mieszamy oliwę, sok z cytryny i miód, dodajemy pieprz i sól do smaku. Kroimy łososia w kostkę, wkładamy go do marynaty i odstawiamy na 15 minut. Przygotowujemy ciasto na naleśniczki. Mieszamy jajo z mlekiem, dodajemy siemię, tymianek, mąkę razową. Mieszając dodajemy mąkę pszenną w takiej ilości, by otrzymać ciasto naleśnikowe. Obieramy cebulę, siekamy ją drobno. Połowę dodajemy do ciasta , mieszamy i smażymy mini- naleśniczki
. Drugąpołowę cebuli szklimy na 1 łyżce masła sklarowanego. Dodajemy łososia razem z marynatą, przesmażamy krótko po czym zalewamy śmietaną, dodajemy paprykę i chilli do smaku - dusimy do miękkości ryby (około 10 minut). Na końcu dodajemy kaszę, podgrzewamy ją w sosie śmietanowym z łososiem. Sprawdzamy czy farsz jest dobrze doprawiony, jeśli nie, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Nakładamy farsz na naleśniki, z połówek naleśniczków zwijamy kwiatki do dekoracji. Na każdym kwiatku robimy kleks keczupem, oprószamy papryką i dekorujemy listkami ziół. Podajemy od razu na gorąco.
. Drugąpołowę cebuli szklimy na 1 łyżce masła sklarowanego. Dodajemy łososia razem z marynatą, przesmażamy krótko po czym zalewamy śmietaną, dodajemy paprykę i chilli do smaku - dusimy do miękkości ryby (około 10 minut). Na końcu dodajemy kaszę, podgrzewamy ją w sosie śmietanowym z łososiem. Sprawdzamy czy farsz jest dobrze doprawiony, jeśli nie, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Nakładamy farsz na naleśniki, z połówek naleśniczków zwijamy kwiatki do dekoracji. Na każdym kwiatku robimy kleks keczupem, oprószamy papryką i dekorujemy listkami ziół. Podajemy od razu na gorąco.
kołczu
jaNina