Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Naleśniki z maślanką i nasionami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, szybkie, puszyste...można się zakochać!

Naleśniki z maślanką i nasionami

Składniki:

Naleśniki z maślanką i nasionami

 

  • Składniki (na 12 porcji):

 

  • 1 ¼ szklanki mąki pszennej razowej
  • ¼ szklanki ziemi nasion lnu
  • ½ szklanki kiełków pszenicy
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 duże jajka
  • 2 szklanki maślanki
  • ¼ szklanki oleju rzepakowego

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z maślanką i nasionami
Aby przygotować naleśniki z maślaną i nasionami musisz:

W dużej misce wymieszać mąkę, mielone siemię lniane, kiełki pszenicy, brązowy cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. W innej misce wymieszaj jajka, maślankę i olej rzepakowy . Następnie do suchych składników wlej mokre i mieszaj do połączenia. Na rozgrzaną patelnie wlewaj chochelką odpowiednie dla Ciebie porcje ciasta na naleśniki. Przyrumień je z obu stron i smacznego!


Tagi:

jajko jajka