Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsemCiasto naleśnikowe
Wszystkie podane składniki na ciasto umieścić w misce i zmiksować mikserem na jednolite gładkie ciasto bez grudek. Na patelni naleśnikowej rozgrzewać porcje oleju i wylewać porcje ciasta. Smażyć z obu stron na jasny kolor.
Farsz
Schab umyć i włożyć do garnka. Można pokroić na mniejsze kawałki. Dodać obraną marchewkę i pietruszkę. Włożyć listek laurowy i ziele angielskie. Wsypać płaską łyżeczkę soli i dużą szczyptę pieprzu. Zalać wodą aby wszystko przykryła i zagotować. Wrzucić kostkę rosołową i gotować aż warzywa i mięso będą miękkie.
Wystudzić w zalewie. Zimne mięso, marchew i pietruszkę zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Zmielić do mięsa. Doprawić farsz solą i pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem i majonezem. Wymieszać.
Farszem smarować naleśniki i zwijać w rulony lub ćwiartki. Przed podaniem można obsmażyć naleśniki na patelni lub zapiec w piekarniku.