Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem
Zmiksować mąkę , wodę, mleko, jajka i szczypta soli .Odstawić ciasto na 15 minut. Rozgrzać patelnię i potem posmarować albo słoninka albo olejem. Na natłuszczoną patelnie wlewać porcję ciasta ( na średnia patelnię nalewa się 1/2 wazowej łyżki do zupy - ale to trzeba sprawdzić ). Smażyć naleśniki po jednej i po drugiej stronie .
Mięso zmielić .Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju. Dodać do mięsa i wymieszać. Doprawić do smaku solą , pieprzem i majerankiem. Na każdego naleśnika dać pełną łyżkę farszu - rozsmarować i zwijać naleśniki ( albo w koperty albo w ruloniki ) . Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i obsmażać posmarowane naleśniki tak by sie trochę zrumieniły .
Mięso zmielić .Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju. Dodać do mięsa i wymieszać. Doprawić do smaku solą , pieprzem i majerankiem. Na każdego naleśnika dać pełną łyżkę farszu - rozsmarować i zwijać naleśniki ( albo w koperty albo w ruloniki ) . Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i obsmażać posmarowane naleśniki tak by sie trochę zrumieniły .