marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Naleśniki z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykorzystuję do nich mięso gotowane z zupy

Naleśniki z mięsem

Składniki:

Naleśniki z mięsem

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smarowania patelni
  • 30 dag ugotowanego mięsa z zupy
  • 2 cebule
  • olej
  • pieprz mielony
  • majeranek

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mięsem
Zmiksować mąkę , wodę, mleko, jajka i szczypta soli .Odstawić ciasto na 15 minut. Rozgrzać patelnię i potem posmarować albo słoninka albo olejem. Na natłuszczoną patelnie wlewać porcję ciasta ( na średnia patelnię nalewa się 1/2 wazowej łyżki do zupy - ale to trzeba sprawdzić ). Smażyć naleśniki po jednej i po drugiej stronie .
Mięso zmielić .Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju. Dodać do mięsa i wymieszać. Doprawić do smaku solą , pieprzem i majerankiem. Na każdego naleśnika dać pełną łyżkę farszu - rozsmarować i zwijać naleśniki ( albo w koperty albo w ruloniki ) . Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i obsmażać posmarowane naleśniki tak by sie trochę zrumieniły .