Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem i sosem paprykowym
Przygotowac sos: na oleju zeszklic cebulę pokrojoną w piórka i rozgnieciony czosnek. Dodac paprykę pokrojoną w paski i poddusic przez kilka minut. Dołożyc koncentrat pomidorowy, ok. 3 łyżek wody i sok z cytryny. Doprawic przyprawami i zagotowac. Ugotowane, wystudzone mięso przepuścic przez maszynkę razem z cebulą . Przyprawic do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobic. Żółtka roztrzepac z mlekiem i szczyptą soli. Dodac mąkę, utrzepac. Ciasto musi byc dosc rzadkie (cienkim ciągłym strumieniem ma spływac z łyżki). Białka ubic na sztywną pianę. Dodac do ciasta i delikatnie wymieszac. Smażyc cienkie naleśniki (muszą byc giętkie). Na każdy naleśnik wykładac masę mięsną, zawinąc, smażyc na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawac gorące polane sosem.
agabi22
LIDZIA