Sposób przygotowania:
Naleśniki z musem owocowym.
Składniki na ciasto naleśnikowe:mąkę,jajka,śmietankę lub mleko,
cukier,trochę soli ubić trzepaczką sprężynową,dodając trochę wody mineralnej gazowanej w celu uzyskania pęcherzyków powietrza podczas smażenia naleśników.Rozgrzać trochę tłuszczu roślinnego na patelni i wlewać na patelnię łyżką wazową porcje ciasta.Smażyć
z obu stron i zsuwać placki na odwrócony talerz.Owoce na mus mo-
-gą być świeże jak i mrożone.Świeże należy oczyścić i opłukać dokładnie pod kranem z wodą bieżącą i na sitku.Osączyć i dać do
średniego garnka,wsypać pół szklanki cukru pudru i zmiksować blenderem na mus.Mrożone owoce tylko rozmrozić przed miksowaniem.Uzyskanym musem nadziewać placki naleśnikowe,
zwijając je w ruloniki lub kopertki.Podawać z bitą śmietaną lub bez.
cukier,trochę soli ubić trzepaczką sprężynową,dodając trochę wody mineralnej gazowanej w celu uzyskania pęcherzyków powietrza podczas smażenia naleśników.Rozgrzać trochę tłuszczu roślinnego na patelni i wlewać na patelnię łyżką wazową porcje ciasta.Smażyć
z obu stron i zsuwać placki na odwrócony talerz.Owoce na mus mo-
-gą być świeże jak i mrożone.Świeże należy oczyścić i opłukać dokładnie pod kranem z wodą bieżącą i na sitku.Osączyć i dać do
średniego garnka,wsypać pół szklanki cukru pudru i zmiksować blenderem na mus.Mrożone owoce tylko rozmrozić przed miksowaniem.Uzyskanym musem nadziewać placki naleśnikowe,
zwijając je w ruloniki lub kopertki.Podawać z bitą śmietaną lub bez.