Sposób przygotowania:
Puszyste naleśniki z truskawkami
Do miski wbijamy żóltka, wsypujemy cukier, budyń oraz dodajemy prawdziwą wanilię - miksujemy. Stopniowo dolewamy wodę, mleko oraz stopniowo wsypujemy mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto jest dość gęste, ale takie powinno być. Smażymy puszyste naleśniki z obu stron na rumiano (mi wyszło 9 sztuk). Truskawki z dodatkiem 50ml wody (mogą być mrożone) miksujemy, odmierzamy 2 szklanki musu, jeśli jest za mało to dolewamy wodę. Nastawiamy na gaz, gdy zacznie wrzeć ściagamy z ognia, wsypujemy galaretke, dokladnie mieszamy i ewentualnie dosładzamy do smaku. Gdy zaczyna tężeć rozprowadzamy ją na naleśnikach, zwijamy w rulon i odstawiamy w zimne miejsce na 5 minut aż całkiem stężeje. Kroimy po skosie i podajemy.
kołczu
edytaha