Sposób przygotowania:
Naleśniki z oregano
CIASTO: Mleko przelewamy do miski. Dokładamy do niego pozostałe składniki ciasta. Całość dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smażymy z obu stron do zrumienienia. NADZIENIE: Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dzielimy na 2 części w proporcji 1/3 i 2/3. Na każdy upieczony naleśnik wykładamy po 1-1,5 plasterka wędliny. Powinien on zajmować całą powierzchnię naleśnika. Na szynce układamy wzdłuż słupek papryki i ogórka. Całość delikatnie posypujemy serem. Do środka naleśników powinniśmy wykorzystać większą część startego sera. Tak przygotowane naleśniki zwijamy w rulon i układamy w nasmarowanym naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy je około 10 minut, by ser w środku się rozpuścił. Pod koniec całość posypujemy mniejszą częścią przygotowanego sera. Gdy ten się rozpuści naleśniki porcjujemy i podajemy. Przed podaniem posypujemy je pokrojoną bazylią. Podajemy z ketchupem.