Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Naleśniki z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Naleśniki z pieczarkami można panierować w jajku i tartej bułce jak krokiety, podawać z surówką. Nadają się jako dodatek do zup czystych.

Naleśniki z pieczarkami

Składniki:

Naleśniki z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z pieczarkami
Mleko, jajka, mąkę wymieszać starannie na jednolitą masę, żeby nie było grudek, rozprowadzić z wodą i posolić. Tłuszczem wysmarować rozgrzaną patelnię. Nabierać ciasto małą łyżką wazową i wlewać na dobrze rozgrzaną patelnię. Smażyć z obu stron na silnym ogniu. Układać na głębokim talerzu odwróconym do góry dnem. Pieczarki pokroić w talarki, podsmażyć do wyparowania wody. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Wszystkie składniki połączyć z rozbitym jajkiem, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć, aż jajka się zetną. Dodać posiekaną zieloną pietruszkę. Smarować nadzieniem naleśniki i składać w rulony. Obsmażyć z obu stron.