Sposób przygotowania:
naleśniki z piersia z kurczaka
Farsz;
piersi z kurczaka kroimy na małe kwadraciki ok 1,5:,1,5 cm, solimy, pieprzymy, smażymy na oliwie.
Osobno podduszamy marchewkę, seler,pietruszkę pokrojone w drobne paseczki 0.5 cm w 1/3 szklance wody(można kupić gotowe warzywa mrożone pokrojone w paseczki) po ok 5 minutach dodajemy pokrojone w plastry pieczarki,dusić razem do miękkości, solimy do smaku i można dodać szczyptę ziół prowansalskich.Do miękkich warzyw dokładamy usmażoną wcześniej pierś dodajemy śmietanę ,mieszamy i chwile zostawiamy na ogniu. Farsz gotowy
Naleśniki
Łączymy wszystkie składników, smażymy na ogniu.
Nadziewamy naleśniki farszem,zwijamy w rulon ,polewamy sosikiem z farszu jeśli mamy ochotę
Gotowe
piersi z kurczaka kroimy na małe kwadraciki ok 1,5:,1,5 cm, solimy, pieprzymy, smażymy na oliwie.
Osobno podduszamy marchewkę, seler,pietruszkę pokrojone w drobne paseczki 0.5 cm w 1/3 szklance wody(można kupić gotowe warzywa mrożone pokrojone w paseczki) po ok 5 minutach dodajemy pokrojone w plastry pieczarki,dusić razem do miękkości, solimy do smaku i można dodać szczyptę ziół prowansalskich.Do miękkich warzyw dokładamy usmażoną wcześniej pierś dodajemy śmietanę ,mieszamy i chwile zostawiamy na ogniu. Farsz gotowy
Naleśniki
Łączymy wszystkie składników, smażymy na ogniu.
Nadziewamy naleśniki farszem,zwijamy w rulon ,polewamy sosikiem z farszu jeśli mamy ochotę
Gotowe