Sposób przygotowania:
Naleśniki z pikantnym farszem
Składniki ciasta naleśnikowego łączymy ze sobą, miksujemy, odstawiamy na pół godziny żeby odpoczęło. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki.
Parówki kroimy w kostkę , obsmażamy na rozgrzanym oleju, odkładamy na bok. Obrana cebulę kroimy w kostkę obsmażamy na rozgrzanym oleju. Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę, obsmażamy na oleju. Pieczarki kroimy w większą kostkę, obsmażamy na oleju. Do pieczarek dodajemy pozostałe obsmażone składniki, przecier pomidorowy. Smażymy przez kilka minut, doprawimy do smaku solą, pieprzem, chili, słodką i ostrą papryką. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ostudzonego farszu, mieszamy.
Na każdy naleśnik nakładany porcję farszu, zwijamy składając boki do środka. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Naleśniki podjemy z ketchupem.
Parówki kroimy w kostkę , obsmażamy na rozgrzanym oleju, odkładamy na bok. Obrana cebulę kroimy w kostkę obsmażamy na rozgrzanym oleju. Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę, obsmażamy na oleju. Pieczarki kroimy w większą kostkę, obsmażamy na oleju. Do pieczarek dodajemy pozostałe obsmażone składniki, przecier pomidorowy. Smażymy przez kilka minut, doprawimy do smaku solą, pieprzem, chili, słodką i ostrą papryką. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ostudzonego farszu, mieszamy.
Na każdy naleśnik nakładany porcję farszu, zwijamy składając boki do środka. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Naleśniki podjemy z ketchupem.