Sposób przygotowania:
Monti naleśniki z pikantnym nadzieniem
Zaczęłam od usmażenia naleśników monti ( dieta Montignac ).W misce zmiksowałam mąkę z pełnego przemiału , jajka i odtłuszczone mleko.Na końcu wsypałam zioła prowansalskie.Rozgrzałam patelnię do naleśników i ręcznikiem kuchennym papierowym maczanym w oliwie smarowałam patelnię i smażyłam naleśniki.Farsz zaczęłam od podsmażenia w głębokiej patelni posiekanego drobno czosnku i cebuli , następnie dodałam mięso wołowe i przyprawy , jak mięso było już usmażone , zmniejszyłam gaz i dodałam pokrojone w plasterki pieczarki , puszkę pomidorów i fasolę czerwoną .Dusiłam pod przykryciem około 15 minut.Naleśniki zawinęłam w rulony wypełnione farszem,wyłożyłam na talerz , posypałam startą mozzarellą i zapiekłam w piekarniku około 5 minut , piekarnik wcześniej nagrzany.Smacznego.
wedith1
Chupnięta
Zgadza się wedith , mój kocha dokładnie każdą wersję - o nie przepraszam - nie je ze szpinakiem , a robię zapiekane w sosie pomidorowym.O zrobię dzisiaj i dodam przepis :)
jovi
Natala1210
msewka
Doro
teresa.rembiesa
Jeszcze jedno muszę dodać bardzo podoba mi się jak ten przepis jest napisany nie umie tego wyrazić ale czyta się go jakoś tak swojsko.
Chupnięta
Cieszę się Kochana.To mój przepis i pisze o nim od serca , bo przyjemność mi sprawia gotowanie i mówienie o tym:)))
Mirka227
5!
mtm03
jaNina