Sposób przygotowania:
Naleśniki z poziomkowym twarożkiem
Do mąki wsypujemy 0,5 opakowania cukru wanilinowego, dodajemy jajko i stopniowo wlewamy mleko - miksujemy. Na sam koniec dodajemy olej i energicznie mieszamy - smażymy cienkie naleśniki po obu stronach.
Do miski wkładamy twaróg, dodajemy cukier i jogurt - miksujemy. Następnie dodajemy świeże poziomki i dalej miksujemy. Na każdy naleśniki dajemy ok. 3 łyżeczki masy twarogowej, smarujemy równomiernie i zwijamy w rulonik. Podajemy z bitą śmietaną i świeżymi poziomkami.
Do miski wkładamy twaróg, dodajemy cukier i jogurt - miksujemy. Następnie dodajemy świeże poziomki i dalej miksujemy. Na każdy naleśniki dajemy ok. 3 łyżeczki masy twarogowej, smarujemy równomiernie i zwijamy w rulonik. Podajemy z bitą śmietaną i świeżymi poziomkami.