Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem
Masa serowa :
Ser rozbić widelcem , dodać cukier, cukier wanilinowy, sok z cytryny , rodzynki oraz mleko lub śmietanę w celu zrzedzenia ciasta.
Ciasto naleśnikowe :
Mleko mieszamy z wodą. Dodajemy do tego mąkę. Miksujemy.
Jaja możemy dodać albo całe lub też dodać do ciasta same żółtka a białka ubić na sztywną masę i potem je dodać.Lekko osolić ciasto.
Ciasto można nabierać chochlą i wlewać na patelnię, tworzyć bardzo cienkie placki.
Patelnia powinna być delikatnie nasmarowana olejem.
Nie powinno w ogóle być widać tłuszczu.
Na upieczone naleśniki nakładać ser.
Potem należy tylko je zwinąć w rulon lub w trójkąt.
Ser rozbić widelcem , dodać cukier, cukier wanilinowy, sok z cytryny , rodzynki oraz mleko lub śmietanę w celu zrzedzenia ciasta.
Ciasto naleśnikowe :
Mleko mieszamy z wodą. Dodajemy do tego mąkę. Miksujemy.
Jaja możemy dodać albo całe lub też dodać do ciasta same żółtka a białka ubić na sztywną masę i potem je dodać.Lekko osolić ciasto.
Ciasto można nabierać chochlą i wlewać na patelnię, tworzyć bardzo cienkie placki.
Patelnia powinna być delikatnie nasmarowana olejem.
Nie powinno w ogóle być widać tłuszczu.
Na upieczone naleśniki nakładać ser.
Potem należy tylko je zwinąć w rulon lub w trójkąt.