Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i sosem owocowym
W wysokim naczyniu zmiksować jajka z mlekiem i wodą.
Dodać przesianą mąkę i sól,zmiksować na jednolite ciasto.
Ciasto odłożyć na 30 minut po czym ponownie zamieszać.
Na na natłuszczonej patelni smażyć cienkie naleśniki.
Masa serowa;
Twaróg zmielić,następnie zmiksować z śmietaną, miodem i cukrem waniliowym.
W razie potrzeby doprawić do smaku cukrem.
Każdy naleśnik posmarować masą serową zwinąć w rulon i ułożyć porcjami na talerzu (po 2 na 1 porcję).
Porcje naleśników polać sosem owocowym.
Sos owocowy;
Zamrożone borówki amerykańskie rozmrozić (część zostawić w całości,odłożyć na talerzyk, a pozostałe zmiksować z cukrem i dżemem z owoców leśnych.
Przełożyć do garnuszka i podgrzać dodając odłożone owoce.
Dodać przesianą mąkę i sól,zmiksować na jednolite ciasto.
Ciasto odłożyć na 30 minut po czym ponownie zamieszać.
Na na natłuszczonej patelni smażyć cienkie naleśniki.
Masa serowa;
Twaróg zmielić,następnie zmiksować z śmietaną, miodem i cukrem waniliowym.
W razie potrzeby doprawić do smaku cukrem.
Każdy naleśnik posmarować masą serową zwinąć w rulon i ułożyć porcjami na talerzu (po 2 na 1 porcję).
Porcje naleśników polać sosem owocowym.
Sos owocowy;
Zamrożone borówki amerykańskie rozmrozić (część zostawić w całości,odłożyć na talerzyk, a pozostałe zmiksować z cukrem i dżemem z owoców leśnych.
Przełożyć do garnuszka i podgrzać dodając odłożone owoce.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)
grahamka
BozenaMatuszczyk
Ja też często robię z dżemem.;)
gusia1000