Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem, śmietaną i czekośliwką
W wyższym naczyniu miksujemy jajka z mlekiem i wodą,dodając przesianą mąkę i sól.
Miksujemy na gładkie jednolite ciasto i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Po wyjęciu ciasto mieszamy i smażymy na natłuszczonej gorącej patelni cienkie naleśniki. (gdyby ciasto było za gęste dolać trochę wody a gdyby było za rzadkie dosypać odrobinę mąki).
Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z cukrem waniliowym, żółtkiem jajka, śmietaną oraz doprawić do smaku cukrem.
Usmażone naleśniki posmarować nadzieniem serowym, zwijać w rulon.
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem oraz śmietan fiksem. Ubitą śmietaną udekorować naleśnikowe rulony następnie polać śmietanę czeko - śliwką lub polewą czekoladową.
Miksujemy na gładkie jednolite ciasto i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Po wyjęciu ciasto mieszamy i smażymy na natłuszczonej gorącej patelni cienkie naleśniki. (gdyby ciasto było za gęste dolać trochę wody a gdyby było za rzadkie dosypać odrobinę mąki).
Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z cukrem waniliowym, żółtkiem jajka, śmietaną oraz doprawić do smaku cukrem.
Usmażone naleśniki posmarować nadzieniem serowym, zwijać w rulon.
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem oraz śmietan fiksem. Ubitą śmietaną udekorować naleśnikowe rulony następnie polać śmietanę czeko - śliwką lub polewą czekoladową.
gusia1000