Sposób przygotowania:
Naleśniki z serkiem i malinami
Farsz: Maliny opłukać i osuszyć ( mrożonych nie rozmrażać), przełożyć na patelnię i dodać cukier. Wymieszać. Smażyć aż maliny się rozpadną i zmniejszą swoją objętość. Pamiętać o częstym mieszaniu aby owoce się nie przypaliły. Następnie zdjąć z ognia, dodać proszek galaretki i dobrze połączyć go z malinami. Ostudzić. Do miski przełożyć ser i rozgnieść go widelcem. Dodać żółtko oraz cukier waniliowy i utrzeć całość widelcem. Dodać zimną konfiturę z malin i dobrze wymieszać. Odłożyć do lodówki na czas smażenia naleśników. Ciasto naleśnikowe: Do miski wlać wodę, dodać mleko i jajko. Delikatnie mikserem wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i solą i wymieszać na gładko. Smażyć cienkie naleśniki. Wykonanie: Przestudzony naleśnik położyć na desce i obficie nałożyć malinowy serek, Rozsmarować równomiernie i zwinąć naleśnik w rulon. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Smacznego!
edytaha
monikaT83
Cukiereczek13
julcia12437