cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Naleśniki z wątróbką cielęcą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ciekawy sposób na naleśniki

Naleśniki z wątróbką cielęcą

Składniki:

Naleśniki z wątróbką cielęcą

 

  • 8 naleśników,
  • 1 wątróbka,
  • 10 dag słoniny,
  • 15 dag masła,
  • ¼ rosołu z kostki,
  • 1 cebula,
  • przyprawa do mięs,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z wątróbką cielęcą

Usmażyć naleśniki. Wątróbkę naszpikować słoniną i udusić, następnie utrzeć ją na tarce lub przepuścić przez maszynkę. Posiekaną cebulę udusić na maśle lub słoninie, włożyć w to wątróbkę, posolić, popieprzyć, wlać trochę rosołu i razem przesmażyć. Rondel wysmarować masłem i układać warstwami naleśniki z wątróbką. Upiec w gorącym piekarniku.


Przybrać zieloną pietruszką i podawać.