marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Naleśniki zapiekane z parówkami:

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowuję wcześniej a potem tylko zapiekam

Naleśniki  zapiekane z parówkami:

Składniki:

Naleśniki zapiekane z parówkami:

 

  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smarowania patelni
  • 8 cienkich parówek
  • 10 dag żółtego sera utartego
  • ketchup

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki zapiekane z parówkami:
Zmiksować mąkę , wodę, mleko, jajka i szczypta soli .Odstawić ciasto na 15 minut. Rozgrzać patelnię i potem posmarować albo słoninka albo olejem. Na natłuszczoną patelnie wlewać porcję ciasta ( na średnia patelnię nalewa się 1/2 wazowej łyżki do zupy - ale to trzeba sprawdzić ). Smażyć naleśniki po jednej i po drugiej stronie .Powinno wyjść ok. 8 cienkich naleśników.
Parówki obrać z osłonek. Na każdy naleśnik położyć trochę utartego sera i parówkę . Zwinąć w rulonik. Ułożyć w naczyniu do zapiekania jeden rulonik obok drugiego. Posypać resztą sera . Wstawić do piekarnika .Nastawić temperaturę na 180 * C i zapiekać przez ok.20 minut aż ser się rozpuści .
Podawać z ketchupem.