Sposób przygotowania:
Naleśniki zapiekane z parówkami:
Zmiksować mąkę , wodę, mleko, jajka i szczypta soli .Odstawić ciasto na 15 minut. Rozgrzać patelnię i potem posmarować albo słoninka albo olejem. Na natłuszczoną patelnie wlewać porcję ciasta ( na średnia patelnię nalewa się 1/2 wazowej łyżki do zupy - ale to trzeba sprawdzić ). Smażyć naleśniki po jednej i po drugiej stronie .Powinno wyjść ok. 8 cienkich naleśników.
Parówki obrać z osłonek. Na każdy naleśnik położyć trochę utartego sera i parówkę . Zwinąć w rulonik. Ułożyć w naczyniu do zapiekania jeden rulonik obok drugiego. Posypać resztą sera . Wstawić do piekarnika .Nastawić temperaturę na 180 * C i zapiekać przez ok.20 minut aż ser się rozpuści .
Podawać z ketchupem.
Parówki obrać z osłonek. Na każdy naleśnik położyć trochę utartego sera i parówkę . Zwinąć w rulonik. Ułożyć w naczyniu do zapiekania jeden rulonik obok drugiego. Posypać resztą sera . Wstawić do piekarnika .Nastawić temperaturę na 180 * C i zapiekać przez ok.20 minut aż ser się rozpuści .
Podawać z ketchupem.