kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Naleśniki zapiekane z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Możemy podać jako obiad jak i pyszny podwieczorek.Są bardzo sycące.

Naleśniki zapiekane z serem

Składniki:

Naleśniki zapiekane z serem

 

  • 25 dkg mąki
  • 3 jajka
  • 250ml mleka
  • 250 ml wody
  • 1/2 kg twarogu
  • 10 dkg cukru
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 żółtko
  • 10 dkg rodzynek
  • 1 kieliszek rumu
  • 10 dkg margaryny
  • 100g kwaśnej śmietany
  • sól
  • 1 łyżka płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Naleśniki zapiekane z serem
Robimy ciasto z mąki,wody,mleka,jajek i soli.Odstawiamy je na 20 minut.Smarujemy patelnię tłuszczem i smażymy na tym naleśniki na złoty kolor.+++Ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym,żółtkiem,rumem i rodzynkami-ma powstać jedwabisty krem.+++Każdy naleśnik smarujemy masą serową i układamy je w wysmarowanej tłuszczem foremce.Zalewamy je śmietaną.Zapiekamy 20 minut w temperaturze 200*C.Gotowe posypujemy płatkami migdałów.Smacznego!!!

Tagi:

jajko jajka