Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Naleśniki ze smażonymi jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśniki ze smażonymi jabłkami zawsze smakują

Naleśniki ze smażonymi jabłkami

Składniki:

Naleśniki ze smażonymi jabłkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze smażonymi jabłkami
Jajka wybić do miski, zmiksować. Następnie wlać mleko i wodę, wymieszać. Wsypać cukier waniliowy, mąkę, dokładnie zmiksować. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Jabłka obrać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, wlać 2 łyżki wody, wsypać pokrojone jabłka i gotować pod przykryciem. Gdy owoce będą miękkie dodać cukier, cynamon i zmiksować. Usmażone naleśniki posmarować musem z jabłek i zwijać lub składać według uznania.