Sztangiel

Sztangiel

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Nalesniki zielone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mąkę, mleko, sól, gałkę i stopione masło ubić na jednolitą masę, odstawić na

Nalesniki zielone

Składniki:

Nalesniki zielone

 

 

 

  • 2 jaja

 

 

 

  • łyżeczka cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Nalesniki zielone
Mąkę, mleko, sól, gałkę i stopione masło ubić na jednolitą masę, odstawić na godzinę. Jaja utrzeć z cukrem i zmiksowanym sparzonym szpinakiem, połączyć z przygotowanym ciastem, dokładnie wymieszać. Usmażyć cienkie naleśniki. Podawać jako gorącą przystawkę. Można też zawijać w nie dowolny, ale pikantny farsz. 100 g - 144 kcal

Tagi:

szpinak