Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Naleśnikowe czekoladowe ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasteczka są smaczne i szybko można je zrobić

Naleśnikowe czekoladowe ciasteczka

Składniki:

Naleśnikowe czekoladowe ciasteczka

 

  • 10 dag mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka cukru
  • 200 ml mleka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe czekoladowe ciasteczka
Jajko ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mleko i wsypać mąkę, kakao i dokładnie zmiksować. W niedużym garnku rozgrzać olej, zanurzyć foremkę osadzoną na prostopadłym drucie, rozgrzać. Rozgrzaną foremkę zanurzyć w cieście do 2/3 wysokości, przenieść do gorącego tłuszczu. Ciasto odklei się od foremki i usmaży. Rumiane wyjąć i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Tagi:

jajko jajka