katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Naleśnikowe kluski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie szybkie kluski mogą być też podane na słodko.

Naleśnikowe kluski

Składniki:

Naleśnikowe kluski

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe kluski
Mleko, wodę, jajka i mąkę łączymy i mieszamy. Można też zmiksować. Mąki dodajemy tyle by powstało bardzo gęste ciasto, tak by można było je nabierać łyżką. W garnku gotujemy wodę i solimy. Namaczaną łyżką w wodzie nabieramy ciasto i kładziemy na gotującą się wodę. Mieszamy. Gdy kluski wypłyną,po ok2 min wyjmujemy łyżką cedzakową. Boczek kroimy w kostkę, przesmażamy, polewamy kluski.

Tagi:

jajko jajka