Sposób przygotowania:
Naleśnikowe krokiety ze szpinakiem
Składniki miksujemy ze sobą i odstawiamy na 30 minut aby ciasto sobie odpoczęło. Patelnię mocno rozgrzewamy i smarujemy słoniną. Wylewamy ciasto i smażymy naleśniki. UWAGA WEGETARIANIE: zamiast słoniny używacie oleju.
Na oliwie szklimy cebulę pokrojoną w piórka z czosnkiem, dodajemy pieczarki, rozmrożony szpinak i doprawiamy wszystko do smaku. Podsmażamy całość starając się odparować większość płynu. Jeśli farsz jest zbyt luźny możemy go zagęścić dodając bułkę tartą lub kaszę mannę inaczej krakowską zwaną. Kiedy farsz ostygnie nakładamy go na płaty ciasta i zwijamy jak gołąbki. Potem panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni na złoto. Serwujemy z surówkami
Na oliwie szklimy cebulę pokrojoną w piórka z czosnkiem, dodajemy pieczarki, rozmrożony szpinak i doprawiamy wszystko do smaku. Podsmażamy całość starając się odparować większość płynu. Jeśli farsz jest zbyt luźny możemy go zagęścić dodając bułkę tartą lub kaszę mannę inaczej krakowską zwaną. Kiedy farsz ostygnie nakładamy go na płaty ciasta i zwijamy jak gołąbki. Potem panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni na złoto. Serwujemy z surówkami
mania