Sposób przygotowania:
Krokiety ze szpinakiem
Szpinak przebrać, wypłukać i obgotować. Przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki.
Czosnek przepuścić przez praskę. Obsmażyć na maśle szpinak z czosnkiem, dodać pieprz do smaku.
Dodać ser feta, wymieszać. Na każdy naleśnik nałożyć łyżkę przygotowanego szpinaku, złożyć.
Naleśniki namoczyć w rozbełtanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Podsmażyć na złoto.
Czosnek przepuścić przez praskę. Obsmażyć na maśle szpinak z czosnkiem, dodać pieprz do smaku.
Dodać ser feta, wymieszać. Na każdy naleśnik nałożyć łyżkę przygotowanego szpinaku, złożyć.
Naleśniki namoczyć w rozbełtanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Podsmażyć na złoto.