Sposób przygotowania:
Naleśnikowe sakiewki z jabłkami
Jabłko kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy cukrem cynamonowym. Dałam 1/2 łyżeczki cukru, ale to kwestia wyboru. Jabłka układamy w patelni Actifry , wsypujemy rodzynki i polewamy 1 miarką oliwy. Smażymy 7 minut i po tym czasie polewamy miodem i nastawiamy jeszcze na 1 minutkę. Na środku naleśnika nakładamy jabłuszka i spinamy wykałaczką. Tak możemy też przygotować jabłka do tarty, jabłecznika i innych deserów. Całkowity czas smażenia : 8 minut
Netka
superbaba4
Netka - naleśniki trzeba usmażyć na patelni :) ale za to przygotowanie do nich farszu zajmie nam mniej czasu niż usmażenie naleśników.
Tak przygotowane jabłuszka świetnie nadają się do innych deserów.
Polecam :)
Netka
Dokładnie:) Zawsze robię więcej nalesników i zostawiam część na potem,muszę też taki deserek przygotować:)