Sposób przygotowania:
Naleśnikowy tort z bakaliami
Składniki na naleśniki miksuję i odstawiam na 30 minut. Na małej ilości oleju smażę cienkie naleśniki. Twaróg przepuszczam przez maszynkę, dodaję cukier i śmietanę ( konsystencja musi sie lekko rozprowadzać po naleśnikach). Suszone jabłka kroję na drobne kawałaki i razem z rodzynkami i owocami kand. dodaję do twarogu. Dokładnie mieszam. Foremkę smaruję masłem i układam naleśnik, smaruję twarożkiem i przykrywam drugim naleśnikiem. Kiedy dojdę do połowy to naleśnika smaruję dżemem, i kolejne układam tak jak wcześniej. Ostatni naleśnik smaruję łyzką rozpuszczonego masła. Wokoło układam cząstki jabłek. Zapiekam około 30 minut w piekarniku. Pod koniec smaruję polewą zrobioną z reszty śmietany wymieszanej z pudrem. Dowolnie dekoruję.