Sposób przygotowania:
Napoleonki
Zagnieść ciasto , włożyć do lodówki następnie na drugi dzień składać na koperty przed każdym pieczeniem smarujemy odrobiną masła.
Pieczemy do zarumienienia !
Masa:
1 litr mleka (z tego odlewamy 1 szklankę)
do 1 szklanki mleka dodajemy:
4 czubate łyżki mąki , 2 jajka , 2 cukry waniliowe , jedną nie pełną szklankę cukru.
Do gotującego się mleka wlać tą masę UWAGA ! NIE WOLNO PRZYPALIĆ !
Pieczemy do zarumienienia !
Masa:
1 litr mleka (z tego odlewamy 1 szklankę)
do 1 szklanki mleka dodajemy:
4 czubate łyżki mąki , 2 jajka , 2 cukry waniliowe , jedną nie pełną szklankę cukru.
Do gotującego się mleka wlać tą masę UWAGA ! NIE WOLNO PRZYPALIĆ !