Sposób przygotowania:
Niby calzone
Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Dodać do mąki, soli i oleju. Stopniowo dodawać wodę i wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Przykryć i zostawić do wyrośnięcia. W tym czasie kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, cebulę pokrojoną w kostkę i drobniutko pokrojoną papryczkę chili. chwilę smażyć razem. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory i cukinię (obraną), doprawić i dusić ok 10-15 minut. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować na dwa placki. Jednym wyłożyć natłuszczoną tortownicę, wyłożyć nadzienie, posypać tartym serem i przykryć drugim plackiem, skleić boki. Zapiekać 20-25 minut w piekarniku.
paulka104