ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Niby calzone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Niby to pizza a wygląda trochę inaczej.

Niby calzone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Niby calzone

 

Sposób przygotowania:

Niby calzone
Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Dodać do mąki, soli i oleju. Stopniowo dodawać wodę i wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Przykryć i zostawić do wyrośnięcia. W tym czasie kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, cebulę pokrojoną w kostkę i drobniutko pokrojoną papryczkę chili. chwilę smażyć razem. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory i cukinię (obraną), doprawić i dusić ok 10-15 minut. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować na dwa placki. Jednym wyłożyć natłuszczoną tortownicę, wyłożyć nadzienie, posypać tartym serem i przykryć drugim plackiem, skleić boki. Zapiekać 20-25 minut w piekarniku.
Niby calzone
Do podsmażonej kiełbasy i warzyw dodać pokrojone pomidory i cukinię.
Niby calzone
Nadzienie, jeżeli dodamy już wszystkie składniki dusimy razem 10-15 minut.
Niby calzone
Na wyłożone w tortownicy ciasto położyć nadzienie i posypać tartym serem.
Niby calzone
Tak wygląda niby calzone w środku, po odkrojeniu trójkąta.