Sposób przygotowania:
(Nie) zwykłe placki ziemniaczane
Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odstawić na 10 minut. Pokrojone parówki podsmażyć na patelni razem z porem. Sok, który powstał z ziemniaków należy zlać i następnie do masy dodać jajko, mąkę, parówki z porem. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Rozgrzać olej na patelni. Placki smażyć z obu stron do zarumienienia się. Po przewróceniu na drugą stronę na każdego placka położyć wiórki sera mozzarella.
Podawać gorące. Można polać ulubionym sosem lub podawać ze świeżymi warzywami.
Rozgrzać olej na patelni. Placki smażyć z obu stron do zarumienienia się. Po przewróceniu na drugą stronę na każdego placka położyć wiórki sera mozzarella.
Podawać gorące. Można polać ulubionym sosem lub podawać ze świeżymi warzywami.