Sposób przygotowania:
Niecały bukiet warzyw
Brokuła podzieliłam na różyczki, miękką część łodygi obrałam i przekroiłam na pół. Bardzo dokładnie go wypłukałam. Marchewkę obrałam, umyłam i pokroiłam na około 3 centymetrowe kawałki. Najpierw nastawiłam wodę na marchewkę, zagotowałam ją, osoliłam, wlałam łyżkę oleju i wrzuciłam pokrojoną marchewkę. Kilka minut później do drugiego rondelka wrzuciłam brokuła na osoloną wrzącą wodę. Na patelni rozgrzałam masło, wsypałam bułkę tartą i zrumieniłam ją mieszając i pilnując, żeby się nie przypaliła. Miękkie, ale nie rozgotowane warzywa odlałam z wody, osączyłam i przełożyłam na półmisek. Po wierzchu polałam zrumienioną na maśle bułką. Podałam do indyka w paprykowym sosie.
elzbieta8960