edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Niecały bukiet warzyw

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Niecały bukiet, bo ktoś mi powiedział, że dwa warzywa to za mało na cały bukiet :)

Niecały bukiet warzyw

Składniki:

Niecały bukiet warzyw

 

Sposób przygotowania:

Niecały bukiet warzyw
Brokuła podzieliłam na różyczki, miękką część łodygi obrałam i przekroiłam na pół. Bardzo dokładnie go wypłukałam. Marchewkę obrałam, umyłam i pokroiłam na około 3 centymetrowe kawałki. Najpierw nastawiłam wodę na marchewkę, zagotowałam ją, osoliłam, wlałam łyżkę oleju i wrzuciłam pokrojoną marchewkę. Kilka minut później do drugiego rondelka wrzuciłam brokuła na osoloną wrzącą wodę. Na patelni rozgrzałam masło, wsypałam bułkę tartą i zrumieniłam ją mieszając i pilnując, żeby się nie przypaliła. Miękkie, ale nie rozgotowane warzywa odlałam z wody, osączyłam i przełożyłam na półmisek. Po wierzchu polałam zrumienioną na maśle bułką. Podałam do indyka w paprykowym sosie.

Tagi:

tarta