Sposób przygotowania:
Nietuzinkowa pasta na grzanki
Czosnek jak najdrobniej kroimy i mieszamy z masłem. Doprawiamy solą. Odstawiamy przygotowane czosnkowe masło na bok. Bagietkę kroimy na "kanapki". Małe kanapeczki smarujemy naszym czosnkowym masłem i wkładamy na parę minut do piekarnika (ja próbowałam w różnych temperaturach). Czekamy, aż masełko się rozpuści, a grzanki zarumienią. Pomidory kroimy w bardzo, ale to bardzo drobną kostkę i dajemy do miski. Z cebulą robimy do samo i dodajemy do miski z pomidorami. Tuńczyka odcedzamy z sosu i dajemy do miski z poprzednimi składnikami. Tuńczyk musi być bardzo rozdrobniony! Dodajemy tylko 1 łyżkę majonezu, sól i pieprz. Mieszamy. Powstałą pastę nakładamy na grzanki. Dekorujemy listkami bazylii. Smacznego!