Sposób przygotowania:
Nipples of Venus Truffles - cycuszki Wenus
W garnuszku gotujemy śmietanę z cukrem, szczyptą soli, ziarenkami wanilii, dodajemy pokruszone czekolady. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na pulchną masę, następnie po łyżce dodajemy masę czekoladową. Masę przekładamy do worka cukierniczego z gładką końcówką. Wyciskamy kopczyki w kształcie sutków na pergamin lub na papier do pieczenia. Wkładamy do lodówki by zastygły. W czasie, gdy czekoladki tężeją, rozpuszczamy gorzką czekoladę w kąpieli wodnej. Każdą czekoladkę delikatnie wbijamy na wykałaczkę i maczamy trufle w czekoladzie (zobacz zdjęcie). Gdy polewa zastygnie rozpuszczamy . Wtedy rozpuszczamy białą czekoladę i delikatnie maczamy tylko końcówkę trufli.
marietta