Sposób przygotowania:
Nogi z kaczki pieczone w soku jabłkowym
Kaczkę umyć, osuszyć na ręczniku papierowym.
Olej połączyć z przyprawami. Natrzeć mięso, odstawić ma minimum 2 godz do lodówki.
Kaczkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać sok jabłkowy.
Piec bez przykrycia 60-70 min w piekarniku nagrzanym do 180st. często podlewając mięso wytworzonym tłuszczem z sokiem jabłkowym.
Olej połączyć z przyprawami. Natrzeć mięso, odstawić ma minimum 2 godz do lodówki.
Kaczkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać sok jabłkowy.
Piec bez przykrycia 60-70 min w piekarniku nagrzanym do 180st. często podlewając mięso wytworzonym tłuszczem z sokiem jabłkowym.
zbysiowa
Martyna12
Dziękuję :)
Justi2401