Sposób przygotowania:
Noworoczny tort szampański
Do rondelka wlej całe wino musujące i dodaj do niego cukier i skórkę otartą z cytryny, całość pogotuj przez 5 min.
W oddzielnej miseczce roztrzep żółtka ze śmietanką i mąką ziemniaczaną, tak powstałą zawiesinę wlej do gotującego się szampana a po zagotowaniu dodaj namoczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Kiedy całość ostygnie dodaj ubitą śmietankę (36%) i delikatnie wymieszaj.
Dno i brzegi tortownicy wyłóż biszkoptami lekko namoczonymi w szampanie, na nie wyłóż porcję kremu, brzoskwinie i kolejną warstwę biszkoptów, wierzch pokryj resztą kremu i brzoskwiniami, całość odstaw do schłodzenia.
Gotowe ciasto udekoruj bitą śmietaną, owocami i czekoladą.
W oddzielnej miseczce roztrzep żółtka ze śmietanką i mąką ziemniaczaną, tak powstałą zawiesinę wlej do gotującego się szampana a po zagotowaniu dodaj namoczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Kiedy całość ostygnie dodaj ubitą śmietankę (36%) i delikatnie wymieszaj.
Dno i brzegi tortownicy wyłóż biszkoptami lekko namoczonymi w szampanie, na nie wyłóż porcję kremu, brzoskwinie i kolejną warstwę biszkoptów, wierzch pokryj resztą kremu i brzoskwiniami, całość odstaw do schłodzenia.
Gotowe ciasto udekoruj bitą śmietaną, owocami i czekoladą.
robaczek
lukrowanepierniczki