Sposób przygotowania:
Nóżki faszerowane
Nóżki z kurczaka umyć, oczyścić i wyciągnąć z nich kości. Rozłożyć na blacie.
Kaszę ugotować, połączyć z mięsem mielonym, przyprawić solą i pieprzem i dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Dokładnie wymieszać. Kłaść na mięso, zwinąć i dokładnie mocno związać mocnymi nićmi.
Gotować w wywarze około 1 godzinę. Następnie wyciągnąć z wywaru, posypać papryką oraz przyprawą do kurczaka i smażyć na tłuszczu aż będzie miękkie( co jakiś czas podlewać wodą, aby się nie przypalało).
Kaszę ugotować, połączyć z mięsem mielonym, przyprawić solą i pieprzem i dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Dokładnie wymieszać. Kłaść na mięso, zwinąć i dokładnie mocno związać mocnymi nićmi.
Gotować w wywarze około 1 godzinę. Następnie wyciągnąć z wywaru, posypać papryką oraz przyprawą do kurczaka i smażyć na tłuszczu aż będzie miękkie( co jakiś czas podlewać wodą, aby się nie przypalało).