karolinaOla

karolinaOla

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Nóżki faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Nóżki przygotowane trochę inaczej

Nóżki faszerowane pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nóżki faszerowane pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Nóżki faszerowane pieczarkami
Nóżki płuczemy. Wycinamy kość z udka. solimy i pieprzmy. Na patelnię wrzucamy pokrojone w paski pieczarki i cebulę. Doprawiamy do smaku. Smażymy kilka minut. Gotowe grzybki wkładamy do nóżek w miejsce kości. Naciągamy skórę na farsz tak, by powstało coś w stylu roladki. Kładziemy po 2 plasterki boczku i pieczemy w 180 st. jakieś 25 min.
Nóżki faszerowane pieczarkami
Z nóżek wyciągamy kość nacinając mięso .
Nóżki faszerowane pieczarkami
Pieczarki podsmażamy z cebulą kilka minut
Nóżki faszerowane pieczarkami
Do środka wkładamy podsmażone pieczarki.
Nóżki faszerowane pieczarkami
Zawijamy skórę wokół mięsa tak, by powstała roladka